Voetafdruk verkleinen

By - Cathy
11.04.22 09:42 PM

Vandaag is het Earthday!

Enkele weken geleden was ik oprecht in shock toen ik las dat vandaag, alias 22 april, het Earth day was. De dag dat de aarde uit disbalans valt en het herstel proces achter loopt op het gebruik proces! Dat moet toch 31 december zijn als we echt in harmonie en verbinding leven met onze aarde?

Ik merkte dat dit een thema is die me echt diep raakt. Het heeft te maken met de ondoordachtzaamheid van de mens, het opportunisme, het je men foutisme, bijwerkingen, dat is toch normaal? , ik neem en wie daar last van heeft, is niet mijn probleem, enzo.


Er wordt gezegd dat de reden is dat we met teveel zijn. Ik geloof dat niet! Er is nog genoeg plaats op deze aarde. Het is aan ons om ons gedrag te veranderen. Wat ik zie bij de mensen die bezig zijn om anders te gaan wonen, ze dit doen vanuit een gevoel dat ze willen bijdragen, hun voetafdruk willen verkleinen en meer ruimte willen maken om echt te leven.

We zijn ons als mens bewust of bewuster dat elke actie een tegenactie heeft, elk nemen, een ontnemen is, ... We willen meer harmonie tot zelfs bijdragen aan herstel. Ja, deze earthday die doet me wat. Het raakt de kern van ons menszijn, het raakt mijn kern.


Wonen in tiny huizen dragen zeer zeker bij tot het verlaten van de Earthday. Want als er 10% meer in houten constructies zou gewoond worden dan kunnen we de CO2 uitstoot met 25% verminderen! 


Hier zijn 6 redenen om te kiezen voor een tiny huis wanneer je je voetafdruk wilt verkleinen:

1. Hout heeft een beperkte periode dat het CO2 kan opslaan. Vol is vol. Daarom wordt het het best geoogst en terug nieuwe gepland

2. Wanneer je kiest voor lokaal hout is het produktieproces van boom naar huis veel CO2 vriendelijker en de schade aan de omgeving veel kleiner

3. Hout is een grondstof die een emotioneel harmoniserende werking heeft op de emoties

4.Je verbruik daalt met minstens 40%. Het kan meer wanneer je inzet op offgrid, eigen bio gas en andere energie zuinige systemen.

5. Hout is ook een materiaal dat je kan hergebruiken

6. Het is een verplaatsbare constructie dus je moet in principe maar 1 keer je huis bouwen en kan toch verhuizen


Ik heb zelf eens de test gedaan en was zeer tevreden van mijn resultaat. Ik moet toegeven, het geeft mij een goed gevoel. Ik vind het niet fijn om een nemer te zijn of te weten dat het gevolg van mijn nemen, schade berokkend ergens anders. Ik ben een gever en via mijn tiny huis life stijl kan ik ook teruggeven aan de natuur, de grond, de grondstoffen opdat alles kan herstellen. Alleen is mijn bijdrage natuurlijk klein maar samen, als we met velen nu voor hout gaan kiezen dan kunnen we wel iets in verandering zetten. Wel opletten dat we niet aan overkapping gaan doen en dat evenwicht in harmonie houden.




Wil je je leven over een andere boeg goeien en ook je voetafdruk verkleinen? Laten we kennismaken.


Warme groet

Cathy

Cathy