De eerste Dreamer is in het land

By - Cathy
23.05.22 02:31 PM

Je tiny huis wordt geleverd

Eindelijk is het zover. Na maanden wachten, komt je tiny huis eraan gereden. Niet als een zelfrijdende wagen maar gedragen op een dieplader! "Wow, dit is best wel groot", zeg je tegen jezelf. "En wat ziet het er goed uit!"

Maar daar staat je huisje dan, op een dieplader. Je ziet nergens een kraan enkel een 4 X 4 en zowat 120 cm dat je moet overbruggen naar diens trekhaak. Een spannende oefening.

De mannen weten wat ze doen en sterk onder de indruk kijk ik hoe balk per balk, het tiny huis er wordt afgereden. Tot op een moment dat de trekhaak en het huisje elkaar vinden. Bam, het is gelukt, ze hangen aan elkaar vast!


We starten aan de volgende fase namelijk je huisje naar de plek van bestemming brengen. In dit geval gebruikten we een 4 x 4, een kleine traktor kan ook. Hou rekening met de expertise van je chauffeur. Het komt er nu op aan om het huisje juist neer te plaatsen op de gewenste plaats. Elke lokatie is anders en heeft zijn eigen beweegruimte en ondergrond.

Een tip dat ik alvast kan geven, vermijdt het verhuizen in de natte wintermaanden, zeker als je op gras moet rijden!

Maar goed, de Dreamer kwam achter 30 andere familie caravans te staan. Ik was klaar voor de installatie! Laten we zeggen dat ik nu iets ander werkmateriaal moest meenemen dan een rugzak met een pc ;-)  

Na een 3 tal uur had ik het huisje in evenwicht gekregen. Was de tv geïnstalleerd en de gasbidon aangesloten. Omdat de nutsvoorzieningen er nog niet lagen, hadden we gedaan voor vandaag. We hebben veel geleerd. Want ja, de eerste keer blijft de eerste keer hé. Het kan zeker nog beter maar we zullen deze altijd blijven onthouden ;-) Volgende week sluiten we de electriciteit aan, het water en de zonnepanelen. Alles volgens de Belgische normen.

Cathy