Hasta la Vista biedt onderdak

By - Cathy
29.11.21 08:46 PM

Tiny huizen als oplossing voor overstromingen

In juni werd ons land overspoeld. Een ongekende vloed stroomde met een intense kracht door ons land en trof vooral de regio van Wallonië.

Duizenden mensen, gezinnen zaten zonder woonst, hun auto's volledig vernield op nog geen enkele uren tijd. Het water stond 1,5 meter hoog.

Hasta La Vista Tiny Home heeft haar hulp aangeboden en geloofd dat mobiele woningen mensen in nood, in transitie, wachtend op de heropbouw van hun eigen woning, een oplossing kunnen bieden. Zo diende ik in op een aanbesteding. Als enigste Vlaming tussen de Waalse aanbieders! En verrassend hebben we gewonnen in onze categorie van 1 tot 2 personen. Ik was zo blij. Enkele maanden later neem ik deel aan de opening met de minister van wonen uit Wallonië minister Collignon. Een apart terrein wordt ingericht met grotere caravans voor gezinnen. Een ander terrein rond het  administratief centrum zou gebruikt worden voor de tiny huizen. Geleverd door? Inderdaad, Hasta La Vista Tiny Home! Wat zijn we trots.

Dit wordt een mini tiny house village in het centrum van Chaudfontaine.

Begin 2022 komen er 10 tiny huizen op het gemeenteplein te staan. Nadien worden de tiny huizen ingezet als Air B&B om opnieuw het toerisme en de economie van de regio aan te zwengelen.


Singles helpen, de economie opnieuw in gang trekken, is een kleine bijdrage aan een groter trauma maar wel één die mijn ziel raakt en die helemaal past in de filosofie van Hasta La Vista Tiny Home. We kijken uit naar 2022.



Wonen groot of klein, als je maar jezelf kan zijn!

Tiny Thuis groeten

Cathy Camertijn

Bestuurder


Cathy